post-title event-title Kokimoto SUPRISE – изложба на Калоян Илиев в галерия ИНТРОno noПродължителност: 2018-04-03 - 2018-04-28

Kokimoto SUPRISE – изложба на Калоян Илиев в галерия ИНТРО

Продължителност: -

 

Галерия ИНТРО

представя

Калоян Илиев – Кокимото

KOKIMOTO SURPRISE

Графики, рисунки, обекти и колажи

03 – 28 април 2018

Откриване: 3 април от 19:00 до 22:00 часа –  ул. Цар Самуил 28, София

 

Съвсем съзнателно и все по-често и осезателно черпя вдъхновение от световната потребителска култура. Аспекти на живота като дизайн, реклама, комикс и телевизия намират силно и категорично отражение както в моите, така и в произведенията на поколения художници.

Живеем, работим и се развиваме в консуматорско общество, и консумираме всичко, което ни попадне. И колкото по-бързо свикнем с тази мисъл, толкова по-ясно ще си дадем сметка, че консуматорът е най-важната единица на това общество. Oсъзнавам застрашителните нива на потребление до които сме достигнали, но се успокоявам с правото и властта да променяме търсенето и съответно предлагането. Чрез избора на неща, които консумирам мога да променя както тяхното количество, така и тяхното качество. Като осъзнат и разумен консуматор си давам сметка за тази своя отговорност и се възпозвам от даденостите на системата. Всичко това е онагледено в един от дълосрочните ми проекти, озаглавен Kokimoto Surprise.

Централен обект на тази трансформация е шоколадовото яйце, което редовно консумирам от ранна детска възраст до днес. Балансирайки между два свята, материален и духовен, се опитвам да увековеча този любим образ, като го развивам систематично в серия от произведения. Индивидуалните вкусови и визуални качества на продукта, подплатени с желание и очакване на елемента изненада са само някои от причините да създам тези творби. Останалите са високите нива на въздействие на шоколадовото яйце като идея и реализация, в съчетание с детските ни спомени и носталгия по едно минало, в което въпросното яйце бе достъпно за едни и лукс за много други. Изхождайки от това минало, развих продукта по свой обаз и подобие в настоящето, с все по-ясна визия за него в бъдещето, за да го представя като символ на едно цяло поколение.

Един и същ, вече утвърден на пазара и в съзнанието ни образ, изпълнен в различни техники придоби динамични сили, за да отнесеедна частица от „културата на преходността“ във вечността.

Калоян Илиев – Кокимото

 

Kaloyan Iliev - Kokimoto v galeria INTRO

 

Местоположение: Галерия ИНТРО - ул. Цар Самуил 28, София

Още актуални изложби

Зареждане на …