post-title event-title Колекция от 35 987 Лего елемента в Националния политехнически музейno noПродължителност: 2019-09-16 - 2019-12-01

Колекция от 35 987 Лего елемента в Националния политехнически музей

Продължителност: -

Национален политехнически музей

представя

35 987 Лего елемента

с любезното съдействие на Lebgo – Българският ЛЕГО Клуб

16 септември – 1 декември 2019

ул. „Опълченска“ 66, София

В чест на учениците, от днес в Националния политехнически музей е изложена интересна колекция от Лего модели на сгради. Серията представя различни по стил и външен вид дву- и триетажни градски постройки с архитектурни елементи от началото и средата на XX век. Могат да се видят пълните детайли на всяка от изложените 11 сгради – нещо, което досега не е правено в България.

Историята на серията модулни сгради започва с допитване до юношеската и възрастната аудитория на Лего през 2006 година. Тогава много хора дават идеи за нова серия сгради, които да бъдат затворени, да са в мащаб подходящ за мини-фигури и интериор. Първият модел излиза на пазара през 2007 година и от тогава нови серии се появяват всяка година.

Посетителите ще могат да видят лего-зъболекарски стол, барбекю за раци, работещи банкомат и автомат за газирани напитки, сладкарница, балерина, репетираща пред огледало, плъх до кофа за боклук и редица други.

Освен къщите от серията 2009-2019 година, са експонирани още Lego Ninjago „къщи“ Ninjago City и Ninjago City Docs, които използват същата идея за сгради, в мащаб на Лего мини-фигурка, но са вдъхновени от архитектурата на азиатския изток. Общото количество на Лего елементи в изложената колекция е 35 987.

 

 

 

 

Местоположение: Национален политехнически музей - ул. „Опълченска“ 66, София

Още актуални изложби

Зареждане на …