post-title event-title „КОРПУС или екзалтацията да бъдеш“ – фотографска изложба в САМСИno noПродължителност: 2019-06-20 - 2019-07-28

„КОРПУС или екзалтацията да бъдеш“ – фотографска изложба в САМСИ

Продължителност: -

НАЦИОНАЛНА ГАЛЕРИЯ

Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство

ФЕСТИВАЛ ФОТОФАБРИКА

представят

Антоан д’Агата

КОРПУС

или екзалтацията да бъдеш

20 юни – 28 юли 2019

Откриване: 20 юни, четвъртък, 18:30 часа  – САМСИ, бул. „Черни връх“ 2

 

Корпус представлява инсталация, съставена от звук, видео, текст и фотоизображения. Темите, по които виртуозът Антоан Д’Агата работи, са определяни като табу. Авторът провокира зрителя, като го въвежда в подсъзнаваното. Наричат го задълбочен изследовател на тъмните кътчета на човешката душа.

Антоан д’Агата е фотограф в една от най-престижните агенции за репортажна фотография в света – Магнум. Роден през 1961 г. в Марсилия. В началото на 90-те се установява в Ню Йорк. Завършва фотография под ръководството на Лари Кларк и Нан Голдин. Работи като стажант в редакторския отдел на Magnum. През 1998 издава първите си фотокниги: De Mala Muerte и Mala Noche. Почти веднага работата му започва да се продава от галерия Vu. През 2001 г., след публикуването на Hometown, печели френската награда за млади фотографи на името на Нисефор Ниепс. От 2008 е пълноправен член на една от най престижните агенции за репортажна фотография в света – Magnum Photos, а през 2009 излиза документален филм за него, озаглавен Камбоджанската стая: Ситуации с Антоан д’Агата.

Публиката ще има възможност да разгледа изложбата „Корпус“ до 28 юли 2019 в Софийски арсенал – Музей на съвременното изкуство, бул. „Черни връх” 2.

Шестият фестивал ФотоФабрика е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 година и партньор на УниКредит Булбанк от своето основаване.

 

Местоположение: Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство - бул. „Черни връх“ 2, София

Още актуални изложби

Зареждане на …