post-title event-title Лицата на градa. Произведения от фонда на СГХГ в Галерия ДЕБЮТno noПродължителност: 2019-09-16 - 2019-10-04

Лицата на градa. Произведения от фонда на СГХГ в Галерия ДЕБЮТ

Продължителност: -

Галерия ДЕБЮТ

представя

Лицата на градa. Произведения от фонда на СГХГ

(образователна изложба)

16 септември – 4 октомври 2019

Откриване: 16 септември, 11.00 часа, галерия Дебют – бул. Васил Левски 62, София

 

През 2019 год. Софийска градска художествена галерия стартира образователна програма „Музеят в училището, училището в музея“.

След успешно реализираните три изложби /във Френската гимназия, Национална гимназия за приложни изкуства и Националния учебен комплекс по култура/, през септември, експозицията „Лицата на града. Произведения от фонда на СГХГ“, включваща творби на Никола Петров, Кирил Цонев, Цанко Лавренов, Иван Кирков , Текла Алексиева, Славка Денева, Лъчезар Бояджиев и др. , ще гостува на галерия Дебют и НУИИ „Илия Петров“.
Изложбата има за цел да допринесе за обогатяване на визуалната култура на учениците и да разшири техните знания по предметите изобразително изкуство и история на изкуството. Дава се възможност да се видят копия на някои от най-интересните произведения от фонда на СГХГ.
Предвидени са няколко съпътстващи събития по време на изложбата: лекция с презентация от уредник на СГХГ и посещение на настояща изложба в СГХГ. Посещението на учениците е съпътствано от кратка беседа от страна на кураторите на изложбата.
Гостуващата изложба се осъществява с подкрепата на Министерство на културата.

 

Местоположение: Галерия Дебют - бул. Васил Левски 62, София

Още актуални изложби

Зареждане на …