post-title event-title ЛОНДОН В СКИЦИ – изложба на Медеа Янкова в галерия АРОСИТАno noПродължителност: 2018-09-17 - 2018-09-30

ЛОНДОН В СКИЦИ – изложба на Медеа Янкова в галерия АРОСИТА

Продължителност: -

Галерия АРОСИТА

представя

МЕДЕА ЯНКОВА

ЛОНДОН В СКИЦИ ‘18

самостоятелна изложба

17 – 30 септември 2018

Откриване 17 септември от 18,30 ч.  – Галерия АРОСИТА, ул. Врабча 12 Б, София

 

Рисунката е най краткият път на една идея към материалния свят.

Вярвам, че първият етап към осъществяването на художествено произведение е скицата, чистата и свободна линия, рисунка нарисувана бързо, ясно и смело.

Скицирам от много години, бих казала от както реших да посветя живота си на изкуството, да бъда художник, което означава от юношеска възраст. Скицирането винаги ме е съпровождало в творческият път и идеи. Благодарение на художественото образование тази типична за мен черта се разви допълнително и продължава своя път напред.

Основното вдъхновение за скиците и съответно картините се провокира от заобикалящата ме определена околна предметна, жива и музикална среди. По този начин създавам видовете теми с които боравя: абстракция, пейзаж, натюр морт, портрет, голо тяло и други.

Рисунката ми помага да експериментирам неограничено с композиционни решения, формат, ритъм на линия, цвят и петно. Благодарение на тази си практика визуалното ми възприятие се е задълбочило до степен, че виждам отвъд формата.

Материалният и музикален свят са безкраен ритъм на цветове, форми, линии и петна, изразни средства с които могат да се внушат различни усещания и емоции, изразят творчески позиции и разкажат истории.

Местоположение: Галерия АРОСИТА - ул. Врабча 12 Б, София

Още актуални изложби

Зареждане на …