post-title event-title LOST – изложба на Зоран Мише в Галерия КО-ОПno noПродължителност: 2020-06-16 - 2020-07-05

LOST – изложба на Зоран Мише в Галерия КО-ОП

Продължителност: -

Галерия КО-ОП

бул. „Янко Сакъзов“ 17, София

представя

Зоран Мише

LOST

самостоятелна изложба

16 юни – 5 юли 2020

 

КО-ОП представя Lost, третата самостоятелна изложба на северномакедонския художник-график Зоран Мише. Изложбата ще бъде официално открита от 17.00 ч. на 16-и и ще може да бъде видяна в пространството до 5-и юли.

Зоран Мише е познат на публиката като един от съвременните художници, използващи всевъзможни графични техники в изкуството си. Изложбите на Мише често включват и други медии като инсталация и фотография. Отвъд буквалната репрезентация на обекти от всекидневието в графиките на Мише стоят лични истории, свързани с неговите преживявания и отминали спомени.

В изложбата Lost изследването на личния спомен е представено директно. Мише се връща в детството към размития спомен за първата кола на семейството си. Това го кара да се замисли и за други изгубени спомени. Така колата става символ на изгубения спомен, представена чрез визуална репрезентация под формата на инсталация на морга за коли, място, където загубените спомени се явяват, за да бъдат напълно заличени или рециклирани, и превърнати в нещо съвсем друго. Чрез личните си преживявани и спомени Мише ни обръща внимание на генерални въпроси свързани с дихотомията обективно-субективно и изобщо естеството на това кое се счита за реално и кое не.

Зоран Мише (р. 1984 в Охрид, живее и работи в София) най-често е свърван с графичното изкуство. Завършва бакалавър и магистър по графика в Националната художествена академия. Основател и член е на студиото Print Nest. Има три самостоятелни изложби и множество групови такива в България и чужбина – Австрия, Румъния, Швейцария, Италия, Китай, Испания, Македония, Сърбия, САЩ, Чехия и Япония. Неговото изкуство получава международно признание като е отличавано с награди от изложби и биеналета в Испания, Италия, Сърбия и България. Мише е в журито на VIII Международно триенале на графиката в София. Към момента е преподавател в художествената гимназия в София.

 

Местоположение: Галерия КО-ОП - бул. „Янко Сакъзов“ 17, София

Още актуални изложби

Зареждане на …