post-title event-title Людмил Лазаров – изложба живопис в Галерия АРТЕno noПродължителност: 2019-06-27 - 2019-07-12

Людмил Лазаров – изложба живопис в Галерия АРТЕ

Продължителност: -

Галерия АРТЕ

представя

Людмил Лазаров

изложба, живопис

27 юни – 12 юли 2019

Откриване на 27 юни 2019, 18-20 часа – ул. Бузлуджа 31, София

 

Галерия „Арте” представя за трети път самостоятелна изложба на Людмил Лазаров /2006, 2012 и настоящата 2019/. Най-новите 10 картини са от серия произведения, върху които художникът работи през последните няколко години.

„Картините на Людмил Лазаров притежават самопонятността на нещата и смислите, които не трябва да обясняват, защо са там. Те просто са там. Те запълват окръжаващия ни свят подобно на други неща и същества. Не трябва да питаме откъде и как, не трябва да търсим някакво предназначение или право на съществуване; ние просто констатираме тяхното присъствие и това е.

За разлика от предметния мотив на една картина, който се намира в някакво повече или по-малко комплексно, повече или по-малко осмислено отношение към реалния контекст, конкретната живопис на Людмил Лазаров е очевидна. Тя излъчва толкова необорима правдоподобност, че дори не ни и хрумва да я поставяме под въпрос. Въпреки изключително пастьозното нанасяне на боята, което превръща основата на картината в триизмерен обект, би могло да се говори дори за прозрачност. И по-точно не във физически, а в онтологичен смисъл: прозрачността на един обект, който показва всичко от себе си и е напълно уловим.”

/д-р Емануел Мир/

 

 


Людмил Лазаров завършва НХА /1985/, специалност живопис в класа на проф. Иван Кирков. След промените през 1989 заминава за Париж, където живее и твори до 2004г. Там работи с галериста Бернард Фили, който излага български и руски художници в галерията си близо до Монмартър.

През 2006 Людмил Лазаров провокира почитателите на съвременната живопис с изложбата си в галерия „Арте“, където излага серия картини на голо мъжко тяло. Последователните кадри на събуваща се и обуваща мъжка фигура са стъписващо реалистични. От същата изложба публиката помни и знаковата серия „Минувачи“ – освен нестандартния вертикален формат на картините, изобразяващи силуети, авторът използва и оригинална техника – многократно наслагване на маслени бои върху платно. Тази е техниката и в новата експозиция.

Местоположение: Галерия АРТЕ - ул. Бузлуджа 31, София

Още актуални изложби

Зареждане на …