post-title event-title Марин Делимаринов – „Ритъмът на нюансите“, изложба в галерия МИНЕРВАno noПродължителност: 2017-05-11 - 2017-06-19

Марин Делимаринов – „Ритъмът на нюансите“, изложба в галерия МИНЕРВА

Продължителност: -

Галерия МИНЕРВА

представя

Марин Делимаринов

„Ритъмът на нюансите“

изложба, живопис

11 май 2017 – 19 юни 2017

фоайето на Гранд Хотел София, ул. Гурко 1

 

Любителите на изкуството ще имат възможност да се насладят на 21 маслени живописни платна сътворени в типичния за автора стил, но с едно ново по-различно звучене.
Водещото начало в творческите търсения на художника Марин Делимаринов е един романтичен призив на съвременния творец за възвръщане към националното. Опорните точки на неговото творчество са културната традиция, душевността на българина и уникалността на националната ни идентичност. Тази живопис, излъчваща невероятна виталност, внушава дълбоко човешко пластично преживяване и естетическа наслада. Изкуството му е свързано с приказната красота на родината. Неговите пейзажи са също приказни, понеже отразяват различни кътчета от страната ни. Авторът черпи вдъхновение от природата, но никога не я отразява като фотография върху платното. Умението на автора да стилизира природата е признак за наличието на тънко чувство в художника, който взема действителността, като средство да изрази своите чувства. Всеки сюжет е подчинен на идеи и мисли, при които водещ е цветът. Емоционалното въздействие, както и другите компоненти рисунка, обем, деформация, пространство, време, символика са степенувани по различен начин в творбите му, подсказвайки и подсилвайки основната идея и цветовата хармония.

 

Местоположение: Галерия МИНЕРВА - фоайето на Гранд Хотел София, ул. Гурко 1

Още актуални изложби

Зареждане на …