post-title event-title Марта Райхел: „ Всичко живо е …“ – изложба в галерия ЮЗИНАno noПродължителност: 2017-10-25 - 2017-11-14

Марта Райхел: „ Всичко живо е …“ – изложба в галерия ЮЗИНА

Продължителност: -

Галерия ЮЗИНА

представя

Марта Райхел

изложба, живопис

25 октомври – 14 ноември 2017

 

Марта Райхел е от онези живописци, които не просто пресъздават върху платното, а създават. За картините си, подредени в експозицията „ Всичко живо е …“, Марта Райхел казва:

На пръв поглед обектът, който ме е провокирал е растителна маса. Първоначалната идея и замисъл е свързана с опита да разменя перспективата „за“и „от“ т.нар обект.

В процеса на живописване у мен се появи нуждата да обединя, събера. Естественият ход бе породен и от желанието да преоткрия и преодолея видовите различия, също и повод да разглеждам цвета като форма и обект. Стигнах до смисъл, далеч от предметността, към идеята на индивидуално-колективно внушение и въображение за нещо само по себе си като изображения лишени от конкретика, но достатъчно убедителни като част и цяло.“

С изложбата си „ Всичко живо е …“ Марта Райхел, потвърждава мисълта, че опитът е ingegno, интелигентност, а всяка интелигентност води до изобретателност, която практически произвежда нещо ново.

Марта Райхел е родена през 1992 г. в Шумен. Завършва магистърска степен по живопис в Национална Художествена Академия – София , в класа на проф. Андрей Даниел и ас. Константин Костов. Член е на групата от млади български живописци „ Answer 51” .

Местоположение: Галерия ЮЗИНА - ул. Московска 11, София

Още актуални изложби

Зареждане на …