post-title event-title Мила ИСКРЕНОВА – самостоятелна изложба в Галерия ЕТЮДno noПродължителност: 2020-01-27 - 2020-02-06

Мила ИСКРЕНОВА – самостоятелна изложба в Галерия ЕТЮД

Продължителност: -

Галерия ЕТЮД

представя

МИЛА ИСКРЕНОВА

самостоятелна изложба

27 януари – 06 февруари 2020

Откриване: 27 януари, понеделник, 18:30 часа – ул. Цанко Церковски 34 /площад Журналист/, София

Галерия „Етюд“ представя самостоятелна изложба на хореографката Мила Искренова. Изложбата включва рисунки, работни скици и графики, както и портрети и картини от 1984-та до днес. Работните скици са част от подготвителния процес за вече реализирани хореографски спектакли. Рисунките и картините са опити да се експериментира в различна изразност и са създавани спорадично през годините, без никаква конкретна цел. Те са спонтанен израз на любовта към рисуването и живописта.


МИЛА ИСКРЕНОВА е сред най-изявените български хореографи, работещи в сферата на съвременния танц.

Завършва Държавното хореографско училище в София. Специализира съвременен танц в Палука шуле, Дрезден и в Танцовата академия в Кьолн, а по-късно (1993-94) хореография в Лабан център – Лондон. Преподава танцова техника и импровизация в НБУ, Националното училище за танцово изкуство, в НАТФИЗ, в колежа „Любен Гройс“, както и в Гърция (Балетна академия в Атина), в Италия (Почетен член на управителното общество на Академия Филармоника, Месина, 1999)

Работила е с водещите български танцови трупи: Балет „Арабеск“, на който е хореограф от 2001, Амарант данс студио, Хетероподи данс и с балета на Софийската опера. Автор е на сценарии и на хореографията на над 50 телевизионни и театрални постановки.

Автор е на книгите „Радостта на тялото“, „Вкусът на Твоето тяло“, „Анна и Алената глутница“ и на пиесата „Меломимик“, както и на множество статии и рецензии в областта на танцовото изкуство.

Местоположение: Галерия ЕТЮД - ул. Цанко Церковски 34 /площад Журналист/, София

Още актуални изложби

Зареждане на …