post-title event-title MORE* – изложба на Магдалена Николова в Галерия КОНТРАСТno noПродължителност: 2019-06-18 - 2019-07-09

MORE* – изложба на Магдалена Николова в Галерия КОНТРАСТ

Продължителност: -

Галерия КОНТРАСТ

представя

Магдалена Николова

MORE*

самостоятелна изложба

Куратор: Ния Табакова

18 юни – 9 юли 2019

Откриване: 18 юни 2019, 18:30 ч. – ул. „Цар Самуил“ 49, София

Със своята самостоятелна изложба MORE* в галерия „Контраст“ Магдалена Николова ще въведе публиката в своя художествен свят – вселена, изпълнена с емоции, символи и съкровени преживявания. Позиционирани някъде между изящното и приложното изкуство, дизайна и живописта, абстракцията и фигуративността, нейните творби са едновремнно ефирни, вълнуващи и загадъчни. По типичен за съвременното изкуство начин те превръщат обикновенто в магично и магичното обратно в обикновено. Нейното изкуство завладява публиката със своята енергичност и философски търсения, в центъра на които стоят символите и знаците, чрез които тя изследва човешката същност.

Всяка една от работите в изложбата е поглед към най-важните лични моменти от живота на авторката през последните десет години, но редом с това експозицията разкрива и нещо повече – някои непознати страни на нейния многопластов и всестранно развит художествен талант.

Магдалена Николова е един от обещаващите млади автори в българското съвременно изкуство. Тя е е художник, дизайнер и независим изследовател, работещ в областта на арт текстила, живописта и графиката. През 2018 година успешно защитава докторската си степен на тема „Художественият текстил в България от 1960 до 2000 година“ към ФПИ, катедра „Текстил – изкуство и дизайн“ на НХА, София. Изнасяла е доклади и има научни публикации, свързани с развитието на художествения текстил в съвременното изкуство.

 

Местоположение: Галерия КОНТРАСТ - ул. "Цар Самуил" 49, София

Още актуални изложби

Зареждане на …