post-title event-title МОТИВИ – изложба на Николета Иванова в Галерия СЕЗОНИno noПродължителност: 2019-10-08 - 2019-10-22

МОТИВИ – изложба на Николета Иванова в Галерия СЕЗОНИ

Продължителност: -

Галерия СЕЗОНИ

представя

НИКОЛЕТА ИВАНОВА

„Мотиви“

изложба, скулптура

08 – 22 октомври 2019

Откриване: 8 октомври 2019, 18 часа – ул. Кракра 2А (Дом на културата Средец)

 

Талантливата Николета Иванова завършила специалност „Метал“ в Национална Художествена Академия се изявява още като студент в Галерия Сезони с участието си в изложба метална пластика „В един глас“ през 2017г. Галерия Сезони сме уверени в безспорния й талант и се надяваме публиката да я оцени по достойнство. Усилията на галерията са насочени към популяризирането на изгряващите, съвременни творци в България. Галерия Сезони по традиция предоставя пространството си на млади автори, поставяйки акцент върху творчеството им. За концепцията и смисъла на предстоящата си изложбата „Мотиви“ разказва Николета:

Във всяка култура елементите – земя, огън, въздух и вода – са плод на различни тълкувания, но винаги са неизменна част от живота на хората. В съвременния свят отношението на човека към природата е клиширан, но същевременно много належащ въпрос.

Основната концепция на изложбата „Мотиви“ на Николета Иванова е насочена към природните елементи – представя четири серии, които се състоят съответно от по четири произведения. Пластичното единство между геометрия и живо преплитане на форми обособява пространството.

Всяка група творби съдържа различно превъплъщение на отделните елементи, като обединяващ е принципът на изграждане на формата, способът и материалът на изработка. Тематичната обосновка на целия цикъл – цялата изложба – е развита в две насоки: две серии „Динамични образи“, които представят обемно изображение на всеки от елементите и две серии „Природни стихии“, които са насочени към всепоглъщащата им сила.

„Динамични образи 1“ – четири скулптури, които са изградени изцяло от желязо, като положената патина е естествена, типична за този метал.
„Динамични образи 2“ – четири пластики, изработени от желязо и месинг. Патината, аналогично на тази в „Динамични образи 1“, е естествена за двата различни вида метал.
„Природни стихии 1“ – четири пространствени творби, създадени на принципа на контраста – лъскавата и изчистена повърхност на неръждаемата стомана, и окислената визия на необработеното желязо.
„Природни стихии 2“ – четири релефни произведения, поставени в железни рамки.

 

 

Местоположение: Галерия СЕЗОНИ - ул. Кракра 2А (Дом на културата Средец), София

Още актуални изложби

Зареждане на …