post-title event-title „Нека да погледнем“ – изложба на Миглена Савова – Оклерno noПродължителност: 2018-10-23 - 2018-12-25

„Нека да погледнем“ – изложба на Миглена Савова – Оклер

Продължителност: -

Галерия за съвременно изкуство СОФИЯ

х-л Арена ди Сердика, ул. Будапеща № 2-4

представя

Миглена Савова – Оклер

„Нека да погледнем“

изложба, живопис

23 октомври- 25 декември 2018

 Откриване: 23 октомври 2018, 18.30 ч. – х-л Арена ди Сердика, ул. Будапеща № 2-4

МИГЛЕНА САВОВА-ОКЛЕР е съвременен български артист, живеещ и развиващ се в Женева през последните 15 години. Завършила е през 2005 г. специализация във Висшето училище за изобразирелно изкуство в Женева, от 2005 – 2007 г. учи „История на изкуството“ в Университета в Женева. Магистър е от Факултета по изобразителни изкуства на Великотърновския Университет „Св.св.Кирил и Методий“. От 2003 г. живее и работи в Женева, Швейцария. Има 18 самостоятелни и множество колективни изложби в България, Германия, Франция, Италия САЩ, Нова Зеландия и Швейцария. От 2009 г. има свое ателие за реставрация и пространствен дизайн, както и специализирана образователна арт школа. През 2017 г. открива пространство за изложби за съвременно световно изкуство БЛИЦ арт портрет в Женева. (https://blitzartatmosphere.ch/blitz-art-portrait/ rue Michel Chauvet 6, 1208 Geneva)

НЕКА ДА ПОГЛЕДНЕМ / LET`S LOOK е творческа концепция, която ярко и витално представя художничката Миглена Савова-Оклер, това е нейната първа самостоятелна изложба в София за последните години. Тя има изключително характерен почерк, с ярко присъствие на динамиката в цветовете и ритъм в картините й, умело търси идентичността в лицата чрез провокацията на елементи, в случая с пури, като този акт е и вид социално активно взаимодействие с конкретни послания.

Изложбата се подготви и реализира от екип от Сдружение „Толкова близо, толкова далече“ и галерията за съвременно изкуство – София, с подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина. Сдружение „Толкова близо, толкова далече“ активно работи през последните години в подкрепа на популяризирането на съвременно българско изкуство и творците не само в чужбина, но и за завърщането им и показването им в България.

Куратор на изложбата е Цветелина Русалиева, която е и артистичен директор на бутикови галерии за съвременно изкуство в София и в Рим, главен координатор на изложбата е Снежана Йовева, заместник-председател на сдружение „Толкова близо, толкова далече“.

Местоположение: Галерия СОФИЯ -  х-л Арена ди Сердика, ул. Будапеща № 2-4

Още актуални изложби

Зареждане на …