post-title event-title Галерия АКАДЕМИЯ – изложба на дипломираните магистри от випуск 2016/2017no noПродължителност: 2017-02-10 - 2017-03-09

Галерия АКАДЕМИЯ – изложба на дипломираните магистри от випуск 2016/2017

Продължителност: -

Галерия АКАДЕМИЯ

представя

ИЗЛОЖБА НА ДИПЛОМИРАНИТЕ МАГИСТРИ

ВИПУСК 2016/2017 ГОДИНА

10 февруари – 9 март 2017 г.

Факултет за изящни изкуства

Откриване 10 февруари (петък), 18:00 часа. Продължителност: до 24.февруари 2017.

Факултет за приложни изкуства

Откриване 27 февруари (понеделник), 18:00 часа. Продължителност: до 9.март 2017.

 

Традиционните изложби на дипломираните магистри от НХА ще бъдат показани от 10 февруари до 9 март 2017 г. в галерия „Академия“. Младите художници ще представят пред публика дипломните си работи и проекти, демонстриращи творчески умения, авторски виждания и иновации в областта на изящните и приложните изкуства, и дизайна.

В изложбата на дипломираните магистри от Факултета за изящни изкуства ще участват студенти от магистърски програми: Живопис, Стенопис, Скултура, Графика, Плакат и визуална комуникация и Фотография.

От приложния факултет ще участват дипломирани магистри от магистърски програми: Резба, Сценография, Метал, Дизайн за детската среда, Дизайн на порцелан и стъкло, Рекламен дизайн, Индустриален дизайн, Текстил – изкуство и дизайн, Мода и Реставрация.

В рамките на изложбите ще бъде проведен конкурс за творческа специализация на дипломираните магистри в Cite International Des Arts, Paris, който се подкрепя от Societe Generale Експресбанк. Сите ентернасионал дез`ар, Париж дава възможност за творческа резиденция на студенти и преподаватели от НХА за двумесечен престой в ателиетата на Академията. Комисия, съставена от преподаватели и представители на Societe Generale Експресбанк, извършва селекция на кандидатите магистри за творчески престой в Сите Ентернасионал дез`ар, Париж. Наградените дипломанти с творческа специализация в Сите Ентернасионал дез`ар, Париж ще бъдат съобщени по време на откриванията на изложбите на дипломираните магистри, в галерия „Академия“.

Повече информация за магистърските програми на НХА – http://www.nha.bg/bg/podkategoriq/magisturski-programi

 

Местоположение: Галерия АКАДЕМИЯ - ул. „Шипка“ 1, София

Още актуални изложби

Зареждане на …