post-title event-title „Нов век“ – изложба на Елисавета Ангелова в Галерия ЕВРОПАno noПродължителност: 2019-10-10 - 2019-10-30

„Нов век“ – изложба на Елисавета Ангелова в Галерия ЕВРОПА

Продължителност: -

Галерия ЕВРОПА

представя

Елисавета Ангелова

НОВ ВЕК

изложба, живопис

10 – 30 октомври 2019

Откриване: 10 октомври 2019, от 18:30 часа  – улица Леге № 3, София

 

Мисли на художничката :

„Обичам да се взирам в човешката душа и копнежите и, да гледам света през очите на дете, с поглед  чист и ясен, неопетнен.

Често персонаж в картините ми се оказва детето. Може би защото съм майка или защото чрез него идеите ми се изобразяват най-ясно.

Провокирана съм от заобикалящата ни действителност, в която всичко е красиво, лъскаво и същевременно кухо и лъжовно; действителност,в която ценностите са изместени. Днешният свят възпитава децата ни в консуматори ,превръща хората в сметки, заличава духовната част от човешкото развитие. Води се война, „облечена“ в преструвки и лъжи,война между доброто и злото; война, в която виртуалното измества реалното. Създаден е свят, в който модата диктува цялото ни бъдеще.

Картините ми отразяват този свят и проблемите в него,но дават и решение. Изход има винаги. С помощта  на Бог, чрез изкуството ще търсим свободата. Ще творим мир, първо в душите ни, после между  хората. Мирът носи любов, която ни сплотява и тя ще ни направи едно цяло, ще живеем в хармония с целия ни заобикалящ свят. “

Елисавета Ангелова

 

Местоположение: Галерия ЕВРОПА - улица Леге № 3, София

Още актуални изложби

Зареждане на …