post-title event-title „Нови пространства“ – изложба на Любомир Карадех в галерия ЕТЮДno noПродължителност: 2018-04-02 - 2018-04-21

„Нови пространства“ – изложба на Любомир Карадех в галерия ЕТЮД

Продължителност: -

Галерия ЕТЮД

представя

Любомир Карадех

НОВИ ПРОСТРАНСТВА

дебютна изложба живопис

2 – 21 април 2018

Откриване: 2 април, понеделник, 19:00 часа – ул. Цанко Церковски 34 /площад Журналист/, София

Галерия „ЕТЮД“ има удоволствието да ви представи изложбата „Нови пространства“, която е дебютна самостоятелна изява на художника Любомир Карадех. С нея авторът показва един опит за свой поглед върху изкуството. Едно ново търсене, провокирано от новото време и нелекия му професионален път. Картините на Любомир Карадех, които ще могат да бъдат видяни в пространството на галерия „ЕТЮД“ до 21 април 2018, представят един личен емоционален свят, пречупен през призмата на абстрактната живопис. Линиите и формите са предимно ъгловати и начупени – абстрактни, но в същото време асоциативно подсказващи скрити изображения, които се появяват и изчезват. Творбите, изградени на модулен принцип, създават впечатление за движение и пулсация, а някои достигат дори до оптически илюзии и се доближават като образност до характерните особености на движението оп-арт. Хармонията в картините на Любомир Карадех е постигната чрез съчетаване на цветове и форми, навяващи различни емоции и асоциации. Абстрактната форма, цветът и линията са достатъчни на художника да пресъздаде идеите си.

Любомир Карадех по професия е строителен инженер. Девет години е работил като преподавател в УАСГ. През 2016 г. придобива научна степен „доктор“. Пет години живее и работи в Канада. Още в детството си открива магията на рисуването, а от 2009 г. се занимава професионално с живопис.

Местоположение: Галерия ЕТЮД - ул. Цанко Церковски 34 /площад Журналист/, София

Още актуални изложби

Зареждане на …