post-title event-title „НОВО СЪОБЩЕНИЕ“ – колективна графична изложба в Галерия МИСИЯТАno noПродължителност: 2020-06-16 - 2020-07-03

„НОВО СЪОБЩЕНИЕ“ – колективна графична изложба в Галерия МИСИЯТА

Продължителност: -

Галерия МИСИЯТА

представя

„НОВО СЪОБЩЕНИЕ“

колективна графична изложба

 Бранко Николов, Емануела Ковач, Веселин Дамянов-Вес, Васил Колев – Vassillo и Людмил Георгиев

16 юни – 3 юли 2020

селектирани от галерия Grafikart, гостуват на Държавния културен институт към Министъра на външните работи

Вернисаж – 16 юни (вторник) от 17:00 ч. до 19 ч.  – галерия „Мисията“, София, ул. Алфред Нобел № 2

Изложбата „НОВО СЪОБЩЕНИЕ“ (NEW MESSAGE) е фокусирана върху темата за все по-динамичния процес на миграция и отчуждение в общуването в съвременния глобален свят. Процес, който връхлетялата ни социална изолация от последните месеци, бе болезнено припомнен. Днес общуването между хората е все по опосредствано – през социалните платформи, смартфоните и още куп дигитални инструменти. Непрекъснато получаваме „ново съобщение“ – в пощата си, с апликации като Viber, WhatsApp, на месинджъра си. Новото съобщение опосредства общуването помежду ни, а живият контакт се превръща все по-натрапчиво в мираж. В изключение, което остава несподелено преживяване. И всичко това, като че ли парадоксално, се разгръща на фона на изключителна миграция – разместване на културни и социано-политически пространства, на хора и общности, на смисъл, на съдържание, на етичните и морални граници.

Изложбата е своеобразен коментар и творчески опит за отговор към този начин на разгръщане на битието, на общуване помежду ни, на контакта ни със света на изкуството. Тъкмо като на игра със смисъла на думите изложбата е и специфично ново съобщение, приканващо и изкушаващо, чрез творби, осъществени със средствата на различни графични техники, да се опитаме да се възвърнем към класическите форми на общуване, където има истински емоции.

В експозицията са включени творби на няколко изтъкнати съвременни български графици – Бранко Николов, Емануела Ковач, Веселин Дамянов-Вес, Васил Колев – Vassillo, Людмил Георгиев. Уредник: Пламен Петров.

 

Местоположение: Галерия „Мисията“ - ул. Алфред Нобел №2, София

Още актуални изложби

Зареждане на …