post-title event-title „Обърната сетивност“ – изложба на Анна Покровнишка в Галерия АРОСИТАno noПродължителност: 2019-09-17 - 2019-10-06

„Обърната сетивност“ – изложба на Анна Покровнишка в Галерия АРОСИТА

Продължителност: -

Галерия АРОСИТА

представя

Анна Покровнишка

ОБЪРНАТА СЕТИВНОСТ

самостоятелна изложба

17 септември – 06 октомври 2019

Със съдействието на Сашо Стоицов

Откриване от Ирина Дакова,  вторник, 17 септември в 18:30 часа – ул.”Врабча” №12,Б

 

Обръщането на сетивната форма навътре към индивидуалното съзнание е свързано с въпроса дали естествените усещания са достатъчни, за да достигне изображението до нас, или този процес изисква от човека вникване и осмисляне на познанието. Външната реалност наистина е определена като „външна“, но тя прониква във вътрешната същност чрез своите изграждащи компоненти. Сетивността се обръща и заема позиции на провокатор, когато нейното тълкуване се свързва с вътрешната душевна същност на произведението.

Анна Покровнишка

Анна Покровнишка е родена в Благоевград. През 2016 г. защитава дисертационен труд за присъждане на образователно-научна степен „Доктор“ в Нов български университет – София. От 2007 година е редовен член на секция „скулптура“ към Съюза на българските художници. Участва в международни, национални и общи изложби, пленери и симпозиуми. През 2004 г. след спечелен конкурс за асистент е назначена като преподавател във Факултета по изкуства на Югозападния университет „Неофит Рилски”. Работи скулптура като интересите и са насочени към експерименталните материали, пространството, комуникацията и социалното поведение на творбата. Носител е на национални и международни награди.

 

 

 

Местоположение: Галерия АРОСИТА - ул.”Врабча” №12 Б, София

Още актуални изложби

Зареждане на …