post-title event-title „Обратно в утрото на бъдещето“ – изложба на Елица Матеева – Паскинс в СОФИЯ-ПРЕСno noПродължителност: 2019-09-12 - 2019-10-03

„Обратно в утрото на бъдещето“ – изложба на Елица Матеева – Паскинс в СОФИЯ-ПРЕС

Продължителност: -

Галерия-книжарница „София Прес“

представя

Елица Матеева – Паскинс

„Обратно в утрото на бъдещето“

изложба, живопис

12 септември – 03 октомври 2019

Откриване: 12 септември /четвъртък/ от 18.30 – ул. Славянска 29, София

 

„Елица Матеева-Паскинс е художник с мощна енергия в изказа на живописта. Композициите й, макар и в малък формат понякога, винаги въздействат монументално. Цветовите гами са монохромни с ярки акценти. Но те носят своята емоционална стойност на чистота, простота и много искреност.
В живописта на Елица Матеева-Паскинс присъства и линията, която заживява като графичен момент в композициите й. Авторката има силно изразен експресионистичен почерк, на моменти и сюрреалистичен. Картините на Елица Матеева-Паскинс са преживени мигове,които ни отвеждат в дълбокото- за осмисляне и нова глътка въздух, с остротата на надеждата /както споделя тя самата/. Истинското изкуство е само това, което може да развълнува зрителя.
Изложбата“Обратно в утрото на бъдещето“ е доказателство за това.“

Албена Щеньовска-Еглофф

Елица Матеева – Паскинс е родена през 1970 г.З авършила школа по моден дизайн и художествен текстил при един от доайените на българската мода Георги Колев. Учила живопис и текстилни техники при Марина Николаева. Завършила Академия „Жул Паскин“ през 1996 г. при  проф. Николай Майсторов и Ива Владимирова.

Местоположение: Галерия-книжарница „София Прес“ - ул. Славянска 29, София

Още актуални изложби

Зареждане на …