post-title event-title „Олекотени версии“ – изложба на Леда Старчева в Галерия АРОСИТАno noПродължителност: 2019-06-12 - 2019-07-09

„Олекотени версии“ – изложба на Леда Старчева в Галерия АРОСИТА

Продължителност: -

Галерия АРОСИТА

представя

Леда Старчева

„Олекотени версии“

самостоятелна изложба

12 юни – 09 юли 2019

ОТКРИВАНЕ 12 Юни, 18,30 ч. –  ул. Врабча № 12Б, София

 

„Олекотени версии“ е цикъл от работи, които започнах по повод участието ми във Фестивала на съвременното изкуство в Благоевград през 2016 год.

В тази изложба те са посветени на диалога между създаденото от човека, което бива бавно заличавано от времето или целенасочено разрушавано, и природата, която се обновява непрестанно.

Днешните индустриални руини в покрайнините на градовете и типичният днешен градски отпадък – уплътнения от стиропор за „бяла“ и „черна“ техника, по нещо си приличат. Съоръженията раждат свои подобия. Природата бавно се стреми да погълне и едните и другите. Динамиката на този процес остава скрита за нас. Ние само регистрираме резултата.

Тъй като едно произведение на изкуството, макар и провокирано от външни впечатления и възприятия, носи в себе си и елементи от несъзнаваното, се надявам зрителят да открие и други значения в „Олекотените“ версии.

Леда Старчева

 

Местоположение: Галерия АРОСИТА - ул. Врабча № 12Б, София

Още актуални изложби

Зареждане на …