post-title event-title OLYMPIA – изложба на Алдо Джианоти в САМСИno noПродължителност: 2018-05-03 - 2018-06-10

OLYMPIA – изложба на Алдо Джианоти в САМСИ

Продължителност: -

Национална галерия

СОФИЙСКИ АРСЕНАЛ – МУЗЕЙ ЗА СЪВРЕМЕННО ИЗКУСТВО

Австрийско посолство

Фондация за съвременно изкуство и медии

и

FLUCA (Австрийски културен павилион)

представят

Алдо Джианоти

OLYMPIA

самостоятелна изложба 

3 май – 10 юни 2018

Откриване: 3 май, четвъртък, 18.00 часа, Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство, бул. „Черни връх” №2

Изложбата Олимпиявзима своето име от местността на полуостров Пелопонес в Гърция, където са се провеждали Олимпийските игри през древността. Със своите рисунки Алдо Джианоти пренася духа на тази антична спортна арена в музея, където публиката има възможност да изследва спортната тематика не само физически, но и да се занимае с въпроси като национална идентичност, съревнование и субординация в световен мащаб. Авторът цели да превърне институцията в един своеобразен стадион на възможности, взаимовръзки и саркастични коментари – поглед върху нашето общество, започващ от индивидуалното през колективното до националното, глобалното и универсалното.

Алдо Джианоти развива концепцията за изложбата OLYMPIA през последните няколко месеца, както и по време на престоя си в София. Използвайки материали и съоръжения като настилки за бягане, подиуми и спортни артикули, aртистът изследва, как човешките взаимоотношения с музея за изкуство могат да бъдат представени различно, по начин който емфатично поставя и разрушава границите на социалното поведение, очаквано от нас, когато посещаваме музейна институция. Алдо Джианоти прави това като ни предизвиква да станем активни играчи в неговата Олимпиада, физически и концептуално.


Алдо Джианоти е роден в Генуа през 1977. Живее и работи във Виена, Австрия от 2000 година. 

Основател на Асоциация Kforumvienna www.kforumvienna.com, член на танцова и пърформативна компания Liquid Loft (визуална концепция).

Местоположение: САМСИ - бул. „Черни връх” №2, София

Още актуални изложби

Зареждане на …