post-title event-title „ORIENTAMENTO“- акварели на италианския художник Джино Галанте в Галерия ГЕШОВno noПродължителност: 2019-11-12 - 2019-11-26

„ORIENTAMENTO“- акварели на италианския художник Джино Галанте в Галерия ГЕШОВ

Продължителност: -

Галерия ГЕШОВ

представя

Джино Галанте

„ORIENTAMENTO“

изложба с акварели

12 – 26 ноември 2019

Откриване: 12 ноември 2019, 18 часа – ул. „Сердика“ 4, София

 

Италианският художник Джино Галанте представя в своята изложба портрети на жени от различни етноси, култури, социални слоеве.

Портретът в рисунките на Джино Галанте е медия. Той убедително ни въвлича в различни истории, отключва спомени и идентификации. Жените са вперили очи в нас, гледат ни през разноцветните си ириси и ни привличат в своите светове.

Портретите не са обременени от стигмата на сексисткото отношение към жената. Тя е твърде различна, каквато е, не е стилизирано „разкрасена“, каквито са сецесионните „жени на Алфонс Муха“, към чиято пластичност може да се открият препратки. Жените са в състояние на някаква рефлексия, на някакъв социален контекст, очите им ни водят през различни емоции и състояния.

Работите са в акварелната техника и показват умението на художника да работи специфично с линията, да „играе“ през пропорциите и цветописа, да цитира през мейнстрийма на жанра своята гледна точка към съживяващата сила на психологическия контакт и да деконструира различието между култури, етноси и идентичности.

 

 

Местоположение: Галерия ГЕШОВ - ул. "Сердика" 4, София

Още актуални изложби

Зареждане на …