post-title event-title „Острови“ – изложба на Лиляна Дворянова в Галерия ЕТЮДno noПродължителност: 2019-10-22 - 2019-11-09

„Острови“ – изложба на Лиляна Дворянова в Галерия ЕТЮД

Продължителност: -

Галерия ЕТЮД

представя

Лиляна Дворянова

ОСТРОВИ

изложба, живопис

22 октомври – 9 ноември 2019

 

Новата изложба в галерия „Етюд” ще проследи връзките между образи и истории, характерни за творбите на художничката. Нейният стил придоби разпознаваемост благодарение на няколко изложби с общо ядро, част от които е и „Острови”.

Колко острови може да понесе човек в себе си? Каква е тяхната картография? Какви са техните координати? Тъгуващият остров и островът спасител, островът, който не желае да бъде посещаван и островът-градина, островът с отлитащо сърце и сънуващият остров… и още, и още острови в морето на човешката самота. Но най-вече – кой е Фарът, който ги осветява, за да се свържат един с друг и да се превърнат в Земя?

 

За Лиляна Дворянова

В своето творчество Лиляна Дворянова винаги представя света на ръба на несъзнаваното, с размити граници, без предварителна условност. Място за среща на илюстрацията с техники от живописта и графиката. Художничката от години работи в областта на илюстрацията, графичния дизайн, графиката, фотографията и живописта. В творческата си биография Лиляна Дворянова има шест самостоятелни изложби в България, в Европа и САЩ както и:
• над 20 участия в сборни изложби на съвременно българско изкуство у нас и в чужбина; • автор на илюстрации към детски приказни книги и учебници; • автор на фотографии и лауреат на награди за фотографи

Местоположение: Галерия ЕТЮД - ул. Цанко Церковски 34, площад Журналист, София

Още актуални изложби

Зареждане на …