post-title event-title “ОТПРАВНА ТОЧКА” – изложба на Веселка Николова в галерия ГЕШОВno noПродължителност: 2018-10-12 - 2018-11-10

“ОТПРАВНА ТОЧКА” – изложба на Веселка Николова в галерия ГЕШОВ

Продължителност: -

Галерия ГЕШОВ

представя

Веселка Николова

„Отправна точка“

малки инсталации

12 октомври – 10 ноември 2018

Откриване: 12.10.2018 (петък), 19 часа – ул. Сердика 4, София

 

Изложбата “ОТПРАВНА ТОЧКА” на Веселка Николова представя един друг вид материалност от колажи и пластики включващи намерени вещи и индустриални материали. Творческите търсения на художничката са концентрирани около човека, неговото ежедневие и мечти. Композициите включват много повърхности с различна перспектива. Различното, деликатното, характерната пластичност правят разпознаваеми творбите. Още в първия контакт с произведенията в изложбата си задаваме въпроса що за атмосфера ни е поднесена? Колажите имат свой език, на който разказват за себе си, обособявайки различни нива на съприкосновение и ни карат да вникнем в същността на техните послания. Те могат да бъдат самостойни, съзерцателни разкази и нюанси на метафизичната цялост на света.

Веселка Николова завършва специалност Рекламен дизайн в Национална Художествена Академия, София. Специализира “Абстрактна динамична композиция” и “Класически методи на рисуване” в Академия по изкуствата, Барселона, Испания. В творческите си проекти експериментира с дизайн, фотография, пърформанс, инсталация, включващи триизмерни хартиени пластики с индустриални детайли, като болтове, гайки, шкурка, тел и всякакви предмети намерени случайно на улицата.

Veselka-Nikolova-Guiding point

Местоположение: Галерия ГЕШОВ - ул. Сердика 4, София

Още актуални изложби

Зареждане на …