post-title event-title „Отражения“ – изложба на Мими ДОБРЕВА в галерия СТУБЕЛno noПродължителност: 2018-11-26 - 2018-12-15

„Отражения“ – изложба на Мими ДОБРЕВА в галерия СТУБЕЛ

Продължителност: -

Галерия СТУБЕЛ

представя

Мими ДОБРЕВА

„Отражения“

изложба, живопис

26 ноември – 15 декември 2018

Откриване: 26 ноември 2018, 18:30 – ул. „Коста Лулчев“ 2В, София

 

С изложба си в столичната галерия „Стубел“ Мими Добрева отново поглежда към природата. За втори път през последното десетилетие тя се вглежда в различните настроения и нюанси на езерото в квартала, в който живее. И отново успява да превърне непосредственото интуитивно рисуване от натура в художествено преживяване и да създаде, чрез живописта си и пластичния си език, портретен образ на своите наблюдения. В своите търсения Мими Добрева долавя не само отраженията върху езерната повърхност, но и онези в собствената си душа. „Природата е начин, наблюдавайки, медитирайки, да намерим съответствия спрямо нея и да опознаем себе си‘, споделя в едно интервю авторката.

Мими Добрева е родена през 1953 г. в Попово. Завършва НХА през 1977 г. в класа на проф. Добри Добрев. От 1982 г. до днес има над 20 самостоятелни изложби, както и участия в множество колективни в България, Германия, Унгария, Хърватска.

Носител е на редица награди, сред които Награда за живопис на ОХИ, Кюстендил ( 1993 ), Награда за живопис в „Салон 2011“ , София и Наградата за живопис в регионалния конкурс в София на Алианц България ( 2014 ).

Нейни творби са притежание на НХГ, СГХГ, градските галерии в Габрово, Смолян, Монтана, Пазарджик, Добрич, Кюстендил, както и в множество частни колекции в България, Великобритания, Белгия, Унгария, САЩ и Япония.

 

Местоположение: Галерия СТУБЕЛ - ул. „Коста Лулчев“ 2В, София

Още актуални изложби

Зареждане на …