post-title event-title ПЪТЯТ НА КОПРИНАТА – Съвместна изложба на преподаватели от Националната художествена академия-София и Академията за изящни изкуства-Пекинno noПродължителност: 2019-11-28 - 2020-01-26

ПЪТЯТ НА КОПРИНАТА – Съвместна изложба на преподаватели от Националната художествена академия-София и Академията за изящни изкуства-Пекин

Продължителност: -

НАЦИОНАЛНАТА ГАЛЕРИЯ

представя

СЪВМЕСТНА ИЗЛОЖБА НА ПРЕПОДАВАТЕЛИ  ОТ НАЦИОНАЛНАТА ХУДОЖЕСТВЕНА АКАДЕМИЯ В СОФИЯ

И ОТ ЦЕНТРАЛНАТА АКАДЕМИЯ ЗА ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВА В ПЕКИН

Пътят на коприната: от традицията към съвременността

28 ноември 2019 – 26 януари 2020

По случай 70-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Китай

Откриване на 28 ноември (четвъртък), 18.00 часа – Двореца, Пл. „Княз Александър I“, София

В изложбата участват 40 български и 51 китайски преподаватели, чиято творческа индивидуалност се разгръща в разнообразието от стилове и теми и чрез богатия диапазон на изразни средства от класическата живопис и графика до дигиталния печат и смесените техники.

Проектът се провежда в рамките на сключените споразумения между Национална художествена академия в София и Централната академия за изящни изкуства в Пекин. През декември 2018 г. изложбата бе показана в Имперския музей на изкуството в Пекин и посрещната с голям интерес от китайската публика.

За откриването на изложбата в София пристига делегация от петима преподаватели от Централната академия за изящни изкуства в Пекин (CAFA): проф. Лиу Пиндзин– вицепрезидент, проф. Юе Циеншан– партиен секретар на под-факултета по китайска живопис, проф. Чън Къ– ръководител на катедра „Скулптура“, под-факултет за изящни изкуства , проф. Лиу Шанин– заместник-директор на катедра „Маслена живопис“ под-факултет за изящни изкуства, Юе Дзиецюн– директор на отдела за съвместни иновации.

Местоположение: Национална Галерия - Двореца, Пл. „Княз Александър I“, София

Още актуални изложби

Зареждане на …