post-title event-title Пет години студентски пленер „В духа на Майстора“ – изложба в галерия АКАДЕМИЯno noПродължителност: 2019-04-25 - 2019-05-15

Пет години студентски пленер „В духа на Майстора“ – изложба в галерия АКАДЕМИЯ

Продължителност: -

Галерия АКАДЕМИЯ

представя

Пет години студентски пленер

„В духа на Майстора“

25 април – 15 май 2019

Откриване – 25 април, 18:00 часа, галерия „Академия“ – ул. „Шипка“ 1, София

 

На 25 април от 18:00 часа в галерия „Академия“ на НХА ще бъде открита изложбата „Пет години студентски пленер „В духа на Майстора“, която включва произведения живопис и скулптура на студенти от НХА, създадени по време на пленерите в село Шишковци, община Кюстендил, където Майстора живее и твори в продължение на 26 години.

Инициатор на пленера, започнал през 2014 г., е Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“ в Кюстендил. От следващата година до днес пленерът се организира от катедрите Живопис и Скулптура, а през 2018 се включват студенти и от Графика, Метал и Изкуствознание. Положителният отзвук от събитието, взаимоотношенията между студентите и жителите на село Шишковци и красивата природа на Земенското дефиле, Скакавишкия водопад и Кюстендилското поле оставят вълнуващи спомени в сърцата на младите художници. Творбите, създадени в дните на пленера, ежегодно се представят в изложба в залите на Художествената галерия в Кюстендил.

Студентският пленер е един от важните проекти на НХА, който се финансира по програмата за научната и художествено-творческата дейност и с партньорството на община Кюстендил, кметство Шишковци и на ХГ „Владимир Димитров – Майстора“.

 

5 godini studentski plener V duha na Maystora-izlozhba v galeria Akademia

Местоположение: Галерия АКАДЕМИЯ - ул. „Шипка“ 1, София

Още актуални изложби

Зареждане на …