post-title event-title ПЕТЪР РОЙДОВ – Юбилейна изложба в галерия ЛИКno noПродължителност: 2019-05-08 - 2019-05-21

ПЕТЪР РОЙДОВ – Юбилейна изложба в галерия ЛИК

Продължителност: -

Галерия ЛИК

представя

ПЕТЪР РОЙДОВ

70 г. ЮБИЛЕЙНА ИЗЛОЖБА

8 май – 21 май 2019

Вернисаж на 8.05 /сряда/ от 18.30ч. – ул. „Лайош Кошут“ 37, София

 

Петър Ройдов е роден през 1949 г. в Пловдив. През 1984 г. е завършил Национална Художествена Академия със специалност графика при проф. Галилей Симеонов. Участвал е в общи изложби на групата на пловдивските художници, през 2015 г. в Галерия на Радиото в Пловдив. От 2000 г. до 2009 г. работи като Главен художник на Община „Триадица“ в София. Живее и твори в гр. София.

С юбилейната си изложба, Петър Ройдов отбелязва своята 70-та годишнина. Време за равносметка и поглед назад. Любовта му към рисуването го кара да кандидатства четири пъти в НХА. Настоящата изложба показва работата му през последните години, а също така и по-ранни творби. Красотата на природата, спомените и вижданията му за изкуството и живота са вплетени в картините. Въпреки всички изпитания в живота си, Петър живее чрез изкуството си. През последните години художникът не е имал възможност за активен обещствен живот, но чрез своите творби е продължил да рисува и да мечтае.

Изложбата е ретроспективна. Представяме 50 картини както от последните 30 години, така и по-ранни творби. Класически реализъм – пейзажи, портрети, натюрморти, голо тяло.

 

Местоположение: Галерия ЛИК - ул. "Лайош Кошут" 37, София

Още актуални изложби

Зареждане на …