post-title event-title „Писма от вчера“ – изложба на Анета ЯЛАМОВА в Галерия ПАРИЖno noПродължителност: 2020-10-01 - 2020-10-31

„Писма от вчера“ – изложба на Анета ЯЛАМОВА в Галерия ПАРИЖ

Продължителност: -

Галерия ПАРИЖ

представя

АНЕТА ЯЛАМОВА

„Писма от вчера“

изложба живопис

1 – 31 октомври 2020

Вернисаж: 1 октомври (четвъртък), 18-20 часа  – ул. Цар Самуил 47, София

 

На първи октомври галерия „Париж“ ще представи първата си изложба за новия сезон – „Писма от вчера“ на известната със своя ретро – наивизъм художничка Анета Яламова.
Над двадесет платна ни пренасят в Стария Пловдив и Велико Търново от времето на двайсетте и трийсетте години на двадесети век. Това е любимото време на романтиците.

През този период Царство България е бурно развиваща се страна, с европейски дух, пътуваща и жадно попиваща всички новости в модата, бита и предприемачеството идващи от Европа.

Точно такива са и градските пейзажи на Яламова с красивите калдъръмени улици, по които влюбено се разхождат млади дами с техните кавалери, цветните ретро автомобили, които весело профучават покрай тях, пощальоните носещи дълго чакани писма, зимните пързалки, шарените въртележки, дългите рокли, малките шапки, елегантните костюми и военните униформи – всичко това се носи в една шеметна феерия от светлини, музика и танци.

 

Виж всички произведения
Местоположение: Галерия ПАРИЖ - ул. Цар Самуил 47, София

Още актуални изложби

Зареждане на …