post-title event-title Пламен БЕШКОВ – изложба в галерия ЕТЮДno noПродължителност: 2018-12-12 - 2019-01-12

Пламен БЕШКОВ – изложба в галерия ЕТЮД

Продължителност: -

Галерия ЕТЮД

представя

ПЛАМЕН БЕШКОВ

„Стъпала“

изложба, живопис

12 декември 2018 – 12 януари 2019

Откриване: 12 декември, сряда, 18:30 часа – ул. Цанко Церковски 34 /площад Журналист/, София

 

В настоящата експозиция Пламен Бешков представя живописни платна, рисувани с маслена и акрилна боя. Картините му са изградени предимно като фигурални композиции, потопени в силни и контрастни тонове. Специфичният и експресивен рисунък на художника и най-вече нестандартната и интересна трактовка на човешката фигура го отличава като творец с изграден собствен и неподражаем стил.

Творбите в изложбата са обединени под едно доста многозначно заглавие „Стъпала“. Същевременно зрителят не е ограничен в свободата да възприема и тълкува видяното в по-широко измерение. Налага се и усещането за една дистанцираност към времето и пространството, както и в отношението на човека към заобикалящата го среда. В рисунката на човешката фигура съзнателно е търсена деформация на формата до степента, подпомагаща специфичния изказ на автора.

В живописно отношение творбите са изграждани в чисти и ярки тонове с доста провокативно съчетаване на цветовете. Това са едни носталгични по характер композиции, но представени в своеобразна оптимистична по своя характер цветова гама, което ги прави уникални.

Пламен Бешков е роден в Казанлък, в момента работи и живее в Пловдив. Завършва специалност Живопис във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий“ (Велико Търново). Изявява се в областта на графиката и живописта. Има участия на общи и самостоятелни изложби в страната, както и в Румъния, Гърция, Италия и Словакия. Има реализирани 13 самостоятелни изложби в Пловдив, Русе, София, Севлиево, Стара Загора и Братислава (БКИ в Словакия).

 

Местоположение: Галерия ЕТЮД - ул. Цанко Церковски 34 /площад Журналист/, София

Още актуални изложби

Зареждане на …