post-title event-title „Поглед в миналото“ – изложба в галерия КОНТРАСТno noПродължителност: 2018-07-05 - 2018-07-30

„Поглед в миналото“ – изложба в галерия КОНТРАСТ

Продължителност: -

Галерия КОНТРАСТ & Галерия ЛОРАНЪ

представят

„Поглед в миналото“

обща експозиция, живопис

05 – 30 юли 2018

 

Галерия „Лоранъ“ гостува на галерия „Контраст“ с изложбата „Поглед в миналото“. Това е една среща на старото и новото в съвременен контекст, която предлага въображаема обиколка сред познати места с пейзажни произведения от средата и края на ХХ век.

Пред нас оживява един свят от градски мотиви и места от пътувания, свидетелства за културна ценност и наследство. Те имат реални и конкретни очертания, хванати са в непринудени моменти и отразяват най-важното, искрения субективен поглед на автора.

За всяка работа в експозицията може да бъде казано по нещо, всяка една има своя история. Благородно притихнали са родопското село на Георги Железаров и Будапеща на Преслав Кършовски. Окъпани от светлина са жътвата на Никола Димитров и Преображенския манастир на Кирил Станчев. Майсторски кадрирани са пейзажите с накацали една върху друга къщи на Иван Христов и фрагментите на Слави Генев и Георги Ковачев–Гришата.

Изложбата е подредена жанрово, но не само, тя борави с разпознаваеми визуални измерения, което я прави разбираема и по човешки близка.

 

Местоположение: Галерия КОНТРАСТ - ул. Цар Самуил 49, София

Още актуални изложби

Зареждане на …