post-title event-title Polaris – фотографска изложба на Акейша Джонсънno noПродължителност: 2017-10-03 - 2017-10-16

Polaris – фотографска изложба на Акейша Джонсън

Продължителност: -

Галерия за фотография SYNTHESIS

представя

POLARIS

фотографска изложба на

Акейша Джонсън

03 – 16 октомври 2017

POLARIS е пътуване из неземния свят на Далечния север. Обикаляйки из отдалечени райони от Аляска, Исландия, Гренландия и Нунавут, Акейша Джонсън се оглежда за моменти, които сякаш излизат от познатата ни реалност. Нова реалност, която авторката запечатва върху цветни голямоформатни филмови плаки. Акейша, родом от Аляска, пътува предимно сама, съзерцавайки как динамичните контрасти и мимолетните елементи от Далечния север засилват усещането за това да си жив. Чувството е специфична смесица от удивление, страх и преклонение пред ледения пейзаж. „Polaris (Полярната звезда) е моята метафора за магичното усещане, което постоянно изпитвам в тази обстановка на непрестанно движение и промяна“, споделя авторката.

Изложбата в галерия SYNTHESIS е колекция от фотографии от три проекта на Акейша Джонсън – „Под едни и същи звезди“, „Начала“ и „Поларис“. Осъществява се от фондация БГ ПРЕС ФОТО с финансовата подкрепа на Посолството на САЩ в България и в тясно партньорство с ФОТОСИНТЕЗИС.

Акейша Джонсън, на 27 години, е фотограф от Аляска, САЩ, фокусирана върху човешките взаимоотношения с полярните региони на Земята. Бакалавър по Фотография на Университета по дизайн на Род Айлънд. В момента живее в Норвегия и работи сезонно като екскурзовод на експедиции из Гренландия, остров Шпицберген, Канадския арктически архипелаг и Антарктика. Акейша използва фотографията като инструмент за антроположки изследвания на Арктическите територии и Антарктика. Преподава лекции по фотография, арктически местни култури и визуално документиране на полярните региони. Провела е близо 40 експедиции. Двукратен стипендиант на „Фулбрайт“.

 

Acacia Johnson- photography

Местоположение: Галерия за фотография SYNTHESIS - бул. “Васил Левски” 55

Още актуални изложби

Зареждане на …