post-title event-title „Преди и след“ – обща експозиция в галерия ЛОРАНЪno noПродължителност: 2018-04-02 - 2018-04-15

„Преди и след“ – обща експозиция в галерия ЛОРАНЪ

Продължителност: -

Галерия ЛОРАНЪ

ул. Оборище 16, София

 

„Преди и след“

обща експозиция, живопис

2 – 15 април 2018

(Официално откриване не се предвижда)

 

„Преди и след“ – в това заглавие има провокация и тя се нуждае от допълнително пояснение. Изложбата се осъществява около нетрадиционната идея да покажем значението на реставрацията като етап от галерийната работа. Една любопитна експозиция, в която две пространства ни дават две различни гледни точки към творбите. От една страна са нереставрираните, а от друга реставрираните произведения. В единия случай това са тези, които са деформирани и висящи в стари рамки, потъмнели от патината на времето, а в другия са онези показани в пълния им експозиционен блясък.

Изложбата е и разказ за творбата във времето. За очарованието на нейната история и за това колко многолика е тя. Зрителите имат възможност да се докоснат до промяната и да надникнат в процесите, които винаги са част от работата на галерията.

Фокусираме се върху силните нереставрирани работи на Борис Денев, Христо Берберов, Марио Жеков, Иван Христов и др. и върху обновените творби на Йозеф Обербауер, Елисавета Консулова-Вазова, Васил Захариев, Никола Кожухаров, Васил Бараков, Дечко Узунов, Илия Петров, Елиезер Алшех и др.

Малката изложба в салона на “Оборище” 16 и по-мащабното представяне на www.galleryloran.com са представителна извадка за новите придобивки на галерията в първите три месеца на новата 2018 година. Динамичната експозиция, по-традиция ще променя своя облик и ще съпътства във виртуалното пространство новата изложба на галерията, която ще се открие в средата на месеца.

 

Местоположение: Галерия ЛОРАНЪ - ул. Оборище 16, София

Още актуални изложби

Зареждане на …