post-title event-title „През годините“- изложба на Виолета Радкова в Галерия „Контраст“no noПродължителност: 2019-09-17 - 2019-10-07

„През годините“- изложба на Виолета Радкова в Галерия „Контраст“

Продължителност: -

Галерия КОНТРАСТ

представя

Виолета Радкова

„През годините“

изложба, живопис

17 септември – 7 октомври 2019

Откриване: 17 септември 2019, 19 часа – ул. „Цар Самуил“ 49, София

 

Огледалото на годините

Огледалото в Древния Египет символизира времето. Виолета Радкова споделя за този древен атрибут следното:

„Аз съм огледало с различни наклони, прашно, небрежно облегнато до прозрачната стена на къщата. Някой рязко е прокарал пръст по гладката му повърхност и е оставил чиста диря – бяла“.

Какво е отразило „През годините“ огледалото на Виолета, тази елегантна и женствена художничка, без която обликът на русенската група би обеднял като живописно разнообразие, а сценографските ѝ решения – атрактивни, смели и по своему уютни, нямаше да сложат отпечатък на оригиналност в арт живота на града.

Картините ѝ, показани в Галерия „Контраст“, интуитивни и чувствени, безспорно повлияни от сценографията, са не само реминисценции от привлекателната европейска архитектура на Русе, те не са и носталгични препратки към несъществуващата вече стилност на крайдунавския град, те са деликатно напомняне за онзи неразмагьосан свят на мечти, трепетни вълнения, нежни възпоменания, състояния на нега и съблазън, полузабравени в днешния разголен до бруталност свят. Не случайно тези своеобразни живописни видения на Виолета са обляни от сценична светлина, подсилвайки усещането за ефирност.

Ефирност на света, който си отива с нас или към който ще се връщаме и напред „През годините?!…

Аксиния Джурова

Местоположение: Галерия КОНТРАСТ - ул. "Цар Самуил" 49, София

Още актуални изложби

Зареждане на …