post-title event-title Проект „Архитектът“ – изложба на Елица БАРЪМОВА в галерия [a]cube contemporaryno noПродължителност: 2018-09-25 - 2018-10-13

Проект „Архитектът“ – изложба на Елица БАРЪМОВА в галерия [a]cube contemporary

Продължителност: -

Галерия  [a] cube contemporary

представя

Елица Баръмова – Барамó

Проект „Архитектът“

изложба, живопис

25 септември – 13 октомври 2018

 

Откриване: 25ти септвмври от 18:00 до 20:30 часа – ул. Любен Каравелов 9, София

 

Проект „Архитектът“ докосва екзистенциални въпроси с разговорна лекота. Вечната тема за връзката между дух и материя, духовните състояния и движения, разположени в различни хронотопоси (*време и място на действието). Авторката визуализира човешката екзистенция като каменна скулптура в процес на изграждане. Монолитът е избран като метафора за „началото“ на всеки човешки живот. Камъкът постепенно придобива форма и индивидуалност според духовната ни заработка, избори и плановете на Великия Архитект. Наносите на времето изграждат личността като изпитание за свободната воля. Всеки човек е достоен в перспективата на своето развитие.
Минималистично излъчване, силни светлинни контрасти, фини цветови нюанси и дефинитивни композиции.
„Утаяване в процес“ е ноу-хау на авторката- език за визуално описание на формата и нейното съдържание. Техниката е акрил върху хартия.
Барамó е академичен художник на свободна практика, член на СБХ. Изложбената хронология на авторката ни води през Германия (галерии и музеи), Австрия, САЩ; Отава/Канада и Фулда/ФРГ (национален представител). Участник в международни проекти, отличена с награди за живопис във ФРГ.

Местоположение: Галерия  [a] cube contemporary - ул. Любен Каравелов 9, София

Още актуални изложби

Зареждане на …