post-title event-title „Проф. Андрей Даниел и ученици“- изложба в галерия СТУБЕЛno noПродължителност: 2018-05-21 - 2018-06-02

„Проф. Андрей Даниел и ученици“- изложба в галерия СТУБЕЛ

Продължителност: -

Галерия СТУБЕЛ

представя

„Проф. Андрей Даниел и ученици“

21 май – 2 юни 2018

 Откриване – 21 май, 18.00 часа – ул „Коста Лулчев“ 2B

Експозицията в столичната галерия „Стубел“ слага началото на втория етап от цикъла изложби „Проф. Андрей Даниел и ученици“. Първият беше представен в градската художествена галерия „Борис Георгиев“ във Варна, където участваха с творби 59 ученици на именития ни художник и педагог. Сега те ще бъдат показани в три галерии в София.
В изложбата в „Стубел“ участват художниците ( по азбучен ред ) Андрей Даниел, Валентин Попов, Данаил Димов, Дина Стоева, Елеонора Друмева, Зорница Халачева, Ива Стаменов, Илиана Манукова, Йоана Дертлиева, Калия Калъчева, Красимир Бонев, Марио Лишевски, Мария Христова, Минко Йовчев, Пламен Маков, Росица Тенева и Юлиана Хичева.
Следващите изложби в София са на 29 май в галерия-книжарница „София прес“ и на 21 юни в галерия „Академия“.
Тези изложби са част от проекта „Учители и ученици в изобразителното изкуство“ на фондация „Въпреки“, в която се включиха художниците – преподаватели Емил Попов, Николай Майсторов, Вихрони Попнеделев, Андрей Даниел и техни ученици. Проектът е подкрепен финансово от Министерство на културата и Програма „Култура“ на Столична община, в партньорство с НХГ, градските галерии във Варна и Кюстендил, частните галерии „Арт Алея“ и „Стубел“ в София, галерия-книжарница „София прес“ и галерия „Академия“ в НХА. Включен е и в културния календар на София, както и в Календара на културните събития на столицата във връзка с българското европредседателство .

Зелма Алмалех
Стефан Джамбазов

 

 

 

Местоположение: Галерия СТУБЕЛ - ул „Коста Лулчев“ 2B

Още актуални изложби

Зареждане на …