post-title event-title „Процепи в очевидното“ – графики на ИВАН НИНОВ в Галерия МИСИЯТАno noПродължителност: 2020-02-12 - 2020-03-12

„Процепи в очевидното“ – графики на ИВАН НИНОВ в Галерия МИСИЯТА

Продължителност: -

Галерия МИСИЯТА 

Държавен културен институт към министъра на външните работи

представя

ИВАН НИНОВ

„Процепи в очевидното“

изложба, графика

12 февруари – 12 март 2020

Откриване: 12 февруари 2020 г., 18:00 ч. – ул. Алфред Нобел 2, София

 

„По-скоро целта ми: да пробивам видимото, да видя скритото и да го извадя нарисувано.“

Иван Нинов

 

Иван Нинов е едно от големите български имена в областта на графичното изкуство. Той работи предимно в сферата на графиката – суха игла, литография и фотолитография, но и в областта на илюстрацията, рисунката и живописта.
В творчеството на Иван Нинов се преплитат абстрактни и фигурални форми, които препращат към една по-чувствителна и възвишена реалност. Изчистените композиции, които могат да бъдат видени в неговите литографии, се базират предимно на природни форми и елементи. Те конфронтират публиката с триизмерна плътност, която се движи едновременно в сферите на реалното и въображаемото, а натюрмортите и портретите му са свидетелство за неговия опитен талант и творческа зрялост.
Изложбата „Процепи в очевидното“ ще представи избрани творби на автора, създадени между 2008 г. и 2019 г., а мисията й е да предложи една необременена гледна точка към скритите ъгли на неговия художествен свят, извън познатите рамки на очевидната реалност.

 

Ivan Ninov- izlozhba v Galeria MISIATA

 

Местоположение: Галерия МИСИЯТА - ул. Алфред Нобел 2, София

Още актуални изложби

Зареждане на …