Sofia Art Galleries :: #ОстанетеСиВкъщи | #ОтговорниЗаедно

post-title event-title „РИМ. БОРИС ХРИСТОВ“ – фотографска изложба на Светослав Чулин в галерия „Средец“no noПродължителност: 2018-02-12 - 2018-02-28

„РИМ. БОРИС ХРИСТОВ“ – фотографска изложба на Светослав Чулин в галерия „Средец“

Продължителност: -

МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА

и

МУЗЕЙ „БОРИС ХРИСТОВ“

представят

„РИМ. БОРИС ХРИСТОВ“

ФОТОГРАФСКАТА ИЗЛОЖБА НА СВЕТОСЛАВ ЧУЛИН

Откриване: 12 февруари, 18 часа – Галерия „Средец“, бул. „Ал.Стамболийски“, 17

 

Със специалното участие на Мариана Цветкова, лауреат на международни награди, ученичка на Борис Христов

На рояла – Милен Станев

ПОСВЕЩАВА СЕ НА БЪЛГАРСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО НА СЪВЕТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

 

„РИМ. БОРИС ХРИСТОВ.“ – така някога великият оперен артист е подписвал многобройните пощенски картички, изпращани до близки и приятели.

Сега под това заглавие в 32 фотографски платна се разгръща виждането на  фотографа Светослав Чулин за Вечния град – градът събрал несметно архитектурно богатство и историческо наследство. Но и градът, към който погледът е различен, щом знаеш, че в него е живял и работил Борис Христов.

Кадрите с любимите  и вдъхновяващи  места на Борис Христов са своеобразен увод към главната цел на изложбата: днешен поглед към едно от даренията, които оперният артист оставя на България – разкошната вила на улица „Мадона ди Кампильо“. Тази вила,  в аристократичен квартал на Рим, по негова воля е превърната  в  Българска академия за изкуство и култура. Там под прякото му ръководство се се обучавали български певци.

В сюжета на този фото-разказ са вплетени екстериори от вилата, потопена в светлосенките на прелестния парк. Монументалните кадри са съчетани с любопитни детайли: тежкият жезъл от „Борис Годунов“, прочутият шкаф с перуки, бради и аксесоари, ниша със скъпи спомени…

 

Местоположение: Галерия СРЕДЕЦ - бул. "Ал.Стамболийски", 17

Още актуални изложби

Зареждане на …