post-title event-title „Шарен свят“ – изложба на Тодор Шопов в галерия ЛИКno noПродължителност: 2019-03-20 - 2019-04-09

„Шарен свят“ – изложба на Тодор Шопов в галерия ЛИК

Продължителност: -

Галерия ЛИК

представя

ТОДОР ШОПОВ

самостоятелна изложба живопис

ШАРЕН СВЯТ

20 март – 09 април 2019

Вернисаж: 20 март /сряда/ от 18.30 ч. – ул. Лайош Кошут 37, София

 

Тодор Шопов е роден в гр. Кърджали през 1956 г. Завършил е образованието си и е работил дълги години в сферата на рекламата. Имал е собствено художествено ателие, участвал е в много общи изложби с групата на художниците в града. Работил е като художник-плакатист в завод „Пневматика“, ОЦК Кърджа-ли и в „Държавен театър Димитър Димов“ като художник -изпълнител. Живее и работи в гр. Хасково от петнадесет години.

Шареният свят на художника е българското село, което е най-близо до душата му, но също и пейзажи от далечни места, които е посетил и е бил впечатлен. В селото, колкото и променено да е от съвременният начин на живот, винаги остават белези на традиционният бит и култура. Цветята, животните, цъфналите пролетни градини, но също манастирите, иконите, живописните стари и нови къщи са в обсега на интереса му. Невероятните скални гъби край Хасково, морският бряг, планините и езерата – всичко около нас може да бъде вдъхно-вение и нарисувано с любов и преклонение. Наивизма в картините провокира и ги прави по-искренни и натуралистични.

Творбите на Тодор Шопов не са претенциозни, но с искренноста си подкупват зрителя и го карат да се замисли за истински ценните неща около нас.

 

Местоположение: Галерия ЛИК - ул. Лайош Кошут 37, София

Още актуални изложби

Зареждане на …