post-title event-title „Слънчев кръговрат” – изложба на Светла Христова в галерия АРТУРno noПродължителност: 2018-04-17 - 2018-05-11

„Слънчев кръговрат” – изложба на Светла Христова в галерия АРТУР

Продължителност: -

Галерия АРТУР

представя

Светла Христова

„Слънчев кръговрат”

изложба, живопис

17 април – 11 май 2018

Вернисаж – 17.04.2018, 17.30 – 20.00  – пл.„Журналист”, ул.„Цанко Церковски” 36, София

 

Представените творби в характерната авторска смесена техника са рядко срещаната симбиоза от богата цветност, богато въображение и усещане за баланс. Многоцветността е облагородена от мекото и елегантно съчетание на тоналности. Богатството на детайли и символика, подчертано от декоративния похват е без натрапване на излишна повтаряемост в стилизирани образи и цветни фризове, но излъчва усещане за прецизна композиционна подреденост.
Разпознаваемите белези в творчеството на Светла Христова са въображение, иносказателност, многопластовост и многоцветност. Тази самостоятелна изложба е една нова цветна алегория – трудното умение да изобразиш отвлечени понятия с конкретни образи и да вложиш в живописното изграждане цвят, слънце, ирония, закачка и философия.
„Слънчев кръговрат” е експозиция, в която въображението и интелигентността превръщат умелото рисуване в ярко и въздействащо творчество.

 

Местоположение: Галерия АРТУР - пл.„Журналист”, ул.„Цанко Церковски” 36, София

Още актуални изложби

Зареждане на …