post-title event-title София Дяволова – „Емоционални полета” в галерия SPAZIOno noПродължителност: 2018-05-10 - 2018-05-28

София Дяволова – „Емоционални полета” в галерия SPAZIO

Продължителност: -

Галерия SPAZIO

представя

София Дяволова

„Емоционални полета”

 концептуален проект

10 – 28 май 2018

Очакваме ви на 10, 11 и 12 Май от 19:00ч. в Spazio – ул. Цар Самуил 47,  София

 

 

Галерия Spazio представя концептуален проект „Емоционални полета” на София Дяволова включващ текстилни принтове, новаторски илюстративни техники, експериментиране при изработка на традиционния костюм, превръщайки го в произведение на изкуството.

София Дяволова е млада дизайнерка, завършила престижния Флорентински университет Polimoda, работила е за Emilio Pucci и MSGM, финалист в петото издание на международния конкурс Art & Fashion Bilbao.

Нейните творби дават нови посоки към повърхности с жест от експресионистичната естетика. Възползвайки се от благодатта на материалите, тя като умел диригент създава концерт от хармонии чрез изискано движение на контрасти. Движейки се по нишката на универсалното съществуване като еквилибрист, водена от инстинктите си, тя отива в естетически територии извън пространството и времето и ни предоставя своите очи, за да влезем в нейните образи.

“Започнах този проект като желание за споделяне или констатация на преживяното до тук. Всеки цвят, форма или материал рефлектира мои спомени незнайно дали истински, реални, материални. Но кой знае всъщност какво е реалност.
Облеклото или модата ако искате да я наречете така, казват че служи като изразно средство за това коя е личността, и ако преди това беше вярно и можех да се съглася, сега смятам след опита ми в индустрията, че фокусът е все повече върху продуктът. Това забързване, което наблюдаваме не позволява растежът и експериментът с личността и материята, затова с този проект аз се опитах да създам нещо, което да идва от най-дълбокото ми запознанство със самата мен и експериментацията с различни изразни средства.
Искам да усещате тези материали сякаш са част от вас, да ви накарат да чувствате така както аз съм вложила всички чувства, да усетите трансформацията на емоциите, да станат визуални, да станат материални.
Ще наблюдавате много техники от създаването на плат и материя до 3-дименционалната им трансформация в облекло, облекло от което следва трансформация в друга форма.”

Очакваме ви на 10, 11 и 12 Май от 19:00ч. в Spazio, София.

 

Местоположение: Spazio - ул. Цар Самуил 47,  София

Още актуални изложби

Зареждане на …