post-title event-title СОФИЯ НОВА – изложба на Милко Павлов в галерия ONE MONEVno noПродължителност: 2018-09-18 - 2018-10-14

СОФИЯ НОВА – изложба на Милко Павлов в галерия ONE MONEV

Продължителност: -

Галерия ONE MONEV

представя

МИЛКО ПАВЛОВ

ПРЕДСКАЗАНИЯ ЗА МИНАЛОТО: СОФИЯ НОВА

самостоятелна изложба

18 септември – 14 октомври 2018

С изложбата “София Нова” художникът Милко Павлов, който живее и работи в Берлин, отбелязва 20 години работа с графит.

Откриване: 18 септември, 18-21 часа – ул. Иван Вазов 14, София

София, … 2018 г. – Последният проект на художника Милко Павлов – “София Нова” – ще бъде представен в галерия ONE MONEV между 18 септември и 14 октомври. Изложбата разглежда темата за вярата и ценностите на времето. Чрез своя експресионистичен почерк, Милко Павлов илюстрира конфликта между духовното в материалното и вещественото в нематериалното.

В основата на “София Нова” стои феноменът “време” като вдъхновение и първопричина за творческия продукт. За образите, които създава, самият художник казва “те са спомени от бъдещето и предсказания за миналото”.

Изложбата е проект в развитие, който продължава и в момента. Дали София ще бъде “нова” или “граница на Рая”? Авторът на “София Нова” все още търси отговор.

Изложбата на Милко Павлов в галерия ONE MONEV отбелязва 20 години работа с графит. Първата, озаглавена “Границите на Рая”, е през далечната 1989 г. в галерия XXL. Художникът използва фротажна техника в своите картини. Доскоро познат на своята публика с графичните си композиции, сега той ще покаже фротаж и върху платно.

Милко Павлов е роден през 1956 г. в град Айтос, но живее и работи в Берлин. В периода до 1989 г. работи живопис и графика, а в началото на 90-те започва да употребява хартиен материал и координира българо-швейцарския сектор на ARTEST. През 1998 г. показва първа изложба с голямоформатни фротажи с графит върху хартия – „Границите на рая”. През 2005 г. започва фиксиране на фрагменти от едно „бъдеще незавършено” – процес, който става водещ в работите му и до днес. Той е закодиран в творбите от изложбите: „Tomorrow Belongs to You Milko Pavlov Pictures 2004” – представена в Германия, „Bilocation 2029” в Сърбия, „Tomorrow Belongs To Me” изложена в Галерия за съвременно изкуство в Хънтингтън Бийч, Калифорния и др.

Sophia Nova 2093

Местоположение: Галерия ONE MONEV - ул. Иван Вазов 14, София

Още актуални изложби

Зареждане на …