post-title event-title Станислав ПАМУКЧИЕВ – изложба с акварели в галерия АРТЕno noПродължителност: 2018-05-09 - 2018-05-19

Станислав ПАМУКЧИЕВ – изложба с акварели в галерия АРТЕ

Продължителност: -

 Галерия АРТЕ

представя

СТАНИСЛАВ  ПАМУКЧИЕВ

АКВАРЕЛ

самостоятелна изложба

09 – 19 май 2018

вернисаж на 9 май 2018 от 18.00 до 20 часа – ул. Бузлуджа 31, София

 

По повод 65 годишнината на проф. Станислав Памукчиев галерия Арте представя една изненадваща изложба провокирана от няколко акварела на художника още от студентските му години. Ще видите професора много млад, цветен, акварелен и твърде откровен.

„Изложбата показва забравени  в папките акварели от различни периоди, с 40 години дистанция във времето.

Няколко голи тела и пейзажи/1978-79г/, са от последната година на следването в Академията, с усвояване на „Вечерен концерт“, „Леглото“, „Тоалет“ от 1982-83г.,  показват първите опити на личностен и артистичен избор на посока, с поглеждане в екзистенциалната и социална драма на малкия човек.

Серията условно – абстрактни пейзажи и голи тела от 2018г., са завръщане към техниката и поетиката на акварела  като специфично прозрачен пластичен материал, с разтваряне в изтънчено сетивни и лирични състояния.

 Акварели – първи опити съпътствали формирането на артистичната чувствителност на автора, както и днешните упражнения в толкова интимна и камерна естетика, са изненадата на тази, на пръв поглед непретенциозна, изложба. Селекцията  показва друго лице на автора, извън мащаба на големите му проекти, прави видими неговите съкровени отклонения.“

 Април 2018, Станислав Памукчиев

 

Stanislav Pamukchiev - izlozhba v galeria Arte 2018

Местоположение: Галерия АРТЕ - ул. Бузлуджа 31, София

Още актуални изложби

Зареждане на …