post-title event-title Стефан БОЖКОВ – изложба в галерия СТУБЕЛno noПродължителност: 2019-03-25 - 2019-04-12

Стефан БОЖКОВ – изложба в галерия СТУБЕЛ

Продължителност: -

Галерия СТУБЕЛ

представя

Стефан Божков

самостоятелна изложба

25 март – 12 април 2019

Вернисаж: 25 март 2019, 17-21 ч. – галерия „Стубел“, ул.“Коста Лулчев“ 2 В

В своята предстояща изложба в галерия „Стубел“ Стефан Божков не изневерява на навика си да търси преди всичко красотата – дори там, където най-малко очакваме да я открием. Не изневерява и на начина си на претворяване, използвайки предимно смесена техника върху черна акрилна основа. „Подходът на Стефан Божков е винаги концептуален, въпреки че творбите му се отличават с декоративна визия и внимание към детайла“, пише Надя Тимова.

Любопитен и чувствителен, „Стефан Божков е един cантименталист наободна пpaктика, който непрекъснато се бори с личните си възторзи, прибира ги дълбоко в себе си и после ги слага пред нас като картинни белези. Пpeз тяx той тъpcи и намиpа, а пое пpепарира и pамкира онези, невъзможните, неща около нас, които почти или изцяло не искаме да забележим. Но всъщност точно те могат и да ни въздигнат, и да ни разпаднат, да ни разлистят или да ни стъпчат.“(Елин Рахнев).

Изложбата включва творби (смесена техника върху платно), създадени конкретно за пространството на галерията.

––––––––––––––––––-

Стефан Божков е роден през 1961г. в Панагюрище.
Завършва Художествената гимназия в Казанлък.
Художник, артист, бохем, ценител на хубавото вино и жените, природата, киното, литературата и музиката. Частичен далтонист към зеления цвят, не шофира.
Бивш: хамалин, художник на археологически разкопки, асистент художник в БНТ, илюстратор на книги, графичен и интериорен дизайнер, сценограф.
Работи и експериментира в различни области на визуалните изкуства: живопис, графика, скулптура, пространствени инсталации.
Участия в групови изложби и самостоятелни такива, симпозиуми и творчески престои в Австрия, България, Белгия, Франция, Сърбия, Испания, Русия, Германия, Гърция, Беларус, Дания, Италия, Литва, Македония, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Египет, Чехия, САЩ и Япония. Уъркшоп и изложби в Женския затвор, Сливен.
Носител на Наградата на София за високи постижения във визуалните изкуства, награда „Златно перо“ от Международно биенале на книгата и илюстрацията (Белград), награди от графични биеналета и триеналета в България, Сърбия, Беларус и др.
Създател,куратор и участник в екипите на Културни салони Гранд хотел Поморие, Арт Поток Царево, Порт Прим арт фестБургас и различни проекти в България и извън нея.

Местоположение: Галерия СТУБЕЛ - ул.“Коста Лулчев“ 2В, София

Още актуални изложби

Зареждане на …