post-title event-title СТЕФАН ДЕСПОДОВ-ДЕСПО /1950-2015/ – изложба в Националната галерияno noПродължителност: 2017-07-27 - 2017-09-10

СТЕФАН ДЕСПОДОВ-ДЕСПО /1950-2015/ – изложба в Националната галерия

Продължителност: -

НАЦИОНАЛНА ГАЛЕРИЯ

ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ „ВЛАДИМИР ДИМИТРОВ – МАЙСТОРА“ – КЮСТЕНДИЛ

представят

СТЕФАН ДЕСПОДОВ-ДЕСПО /1950-2015/

27 юли – 10 септември 2017

Откриване на 27 юли (четвъртък) от 18.00 часа

Двореца, пл. „Княз Александър I

Изложбата включва творби основно от колекцията на ХГ „Владимир Димитров Майстора“ – Кюстендил, както и от Националната галерия, СГХГ, галерия „Възраждане“ в Пловдив, приятели на художника.

Стефан Десподов е сред най-талантливите представители на своето поколение художници. Роден е в Кюстендил. През 1974 г. завършва специалност „Приложна графика“ в Националната художествена академия в класа на проф. Александър Поплилов. Изявите му в областта на плаката, сатиричната рисунка и илюстрацията датират още от студентските години. Започва артистичния си път като художествен редактор в издателство „Техника“, а по-късно и във в. „Народна култура“. От 1989 г. работи за независимото списание за литература и публицистика „Глас“, алманах „Мост“, „Литературен вестник“ и др. Художник-постановчик е на три анимационни филма. Участва в над 200 изложби в България и чужбина,получава повече от 80 международни и национални награди, издава пет авторски албума.

Финото чувство за хумор и неподражаемият усет към абсурда свързват Стефан Десподов за дълги години с Народния театър „Иван Вазов“ и Сатиричния театър „Алеко Константинов“.

Местоположение: Национална Галерия, Двореца - пл. „Княз Александър I”

Още актуални изложби

Зареждане на …