post-title event-title „Субективни реалности“ – изложба в галерия ЮЗИНАno noПродължителност: 2017-09-27 - 2017-10-17

„Субективни реалности“ – изложба в галерия ЮЗИНА

Продължителност: -

Галерия ЮЗИНА

представя

СУБЕКТИВНИ РЕАЛНОСТИ

обща експозиция, живопис

27 септември – 17 октомври 2017

Обмена на енергия,знания, опит в пространството на ателието, което делят през последните години –  Ангеларий Димитров, Елена Велкова, Силвия Богоева и Явор Костадинов, както и споделянето  на общи ценности са в основата на творческата и приятелската връзка между четиримата художници.  Те са студенти , бивши и настоящи , на проф. Ивайло Мирчев и проф. Десислава Минчева.
Този факт, както подчерта проф. Минчева по време на откриването на изложбата, „ за мнозина ще събуди леко недоумение“  – и поясни :  „защото творбите им са коренно различни от нашите, но това е истински прекрасно! Те самите са четири свята, всеки със своя характер, емоционална нагласа, интереси и възможности, които вече имат свое лично присъствие, своя физиономия и свое виждане за смисъла от това да са художници“ .
Радва ме – продължи проф. Минчева:  „че всеки от четиримата е по своему социален художник. Те не рисуват плакати и не размахват поучително пръст, а ни дават знак, че очите им са отворени точно толкова, колкото и сърцата им. Събирането в обща експозиция на изоставени катерушки от соца, оръфан италиански пейзаж в драматичен размер, експресивни и малко мрачни кухни и ателиета и безоградни гранични сцени е странна работа. Но всъщност – не по- странна от абсурдите на живота, който живеем. Изложбата е един разрез на обърканата ни действителност, която странно или не , би могла да бъде подредена чрез изкуство.“
В платната си, с присъщата на младостта искреност и неподправеност – Ангеларий Димитров, Елена Велкова, Силвия Богоева и Явор Костадинов представят личните си, субективни реалности.
Изложбата „Субективни реалности“ разкрива многоспектърните им възприятия,  които обединени от пространството на галерия „Юзина“, неусетно превръщат субективното в обективно.
*Авторите на снимките са:  young-bulgarian-artists.frg/ bg и Антонио Георгиев Хаджихристов
Местоположение: Галерия ЮЗИНА - ул. Московска 11, София

Още актуални изложби

Зареждане на …