post-title event-title SURVIVOR – изложба на Динко СТОЕВ в Галерия СТУБЕЛno noПродължителност: 2020-10-05 - 2020-10-22

SURVIVOR – изложба на Динко СТОЕВ в Галерия СТУБЕЛ

Продължителност: -

Галерия СТУБЕЛ

представя

ДИНКО СТОЕВ

изложба, живопис

5 – 22 октомври 2020

Вернисаж: 5 октомври 2020, 17 – 20 часа –  ул.“Коста Лулчев“ 2В, София

 

SURVIVOR е втората изложба на Динко Стоев в галерия „Стубел“. Авторът представя свои творби от последната година. Тематиката, образите, палитрата в бяло, червено, синьо и черно – това е експресивният, разпознаваем стил на Динко Стоев, все така тревожен, изтерзан, търсещ и разтърсващ.

Художникът споделя, че с пейзажите на София – разпознаваеми знакови сгради и огромна „празнична“ елха, неговото трудно преминаване като творец през т.нар. преход се сдобива с нов герой – Дядо Коледа, чрез който тревогата и разочарованието му стават още по-силни. Този образ, според него, е изцяло комерсиален продукт, който би могъл да загине по един или друг начин, но в настоящата изложба познатият вече герой яде своето еленче, за да оцелее в снежната пустош. Така създавам нови смислови връзки. Той е Survivor.

Роден през 1958 г. в София, Динко Стоев завършва живопис в Националната художествена академия в класа на проф. Иван Кирков. През 1994 г. специализира по програма на Британския съвет в Колежа по изкуствата в гр. Бат, Великобритания. Има участия в над 20 колективни изложби в България, Великобритания и Франция. Сред последните му самостоятелни изяви са изложбите в галерия „Райко Алексиев“ (2017) и в Есенни салони – Пловдив (2019).

Творби на Динко Стоев притежават както Националната художествена галерия и галерии в цялата страна, така и частни колекции и галерии в Германия, Великобритания, Нидерландия, Япония.

През 2018 г. Динко Стоев е удостоен с националната награда за живопис „Захарий Зограф“.

Местоположение: Галерия СТУБЕЛ - ул."Коста Лулчев" 2В, София

Още актуални изложби

Зареждане на …