post-title event-title „Светлина и Слово“- калиграфии от Цветислава Колева и Жаклина Симова в ONE MONEVno noПродължителност: 2018-07-26 - 2018-09-01

„Светлина и Слово“- калиграфии от Цветислава Колева и Жаклина Симова в ONE MONEV

Продължителност: -

Галерия ONE MONEV

представя

Цветислава Колева и Жаклина Симова

„Светлина и Слово“

изложба, калиграфия

26 юли – 01 септември 2018

Официално откриване: 26 Юли, 19 часа – улица „Иван Вазов“ 14, София (ъгъла на улица „6-ти септември“)

 

Настоящата изложба представя двама автори, завършили магистърска специалност „Калиграфия“ в катедра „Плакат и визуална комуникация“, НХА – Цветислава Колева и Жаклина Симова.

Калиграфията е по своята същност изключително елитарно изкуство, което в съвременната си проява отдавна е надхвърлило рамките на красивото писане и е навлязло в територията на истински осъзнатите и преживени творчески търсения. Резултатът от тях са изтънчени и дълбоко впечатляващи графични произведения, осъществени чрез изкуството на буквите.

Представените в изложбата две колекции до някаква степен се обединяват от принципа, заложен в тях, а именно водещата роля на светлината, която в случая не е само средство за възприемане на отделните произведения, а пълноценен участник във всяко от тях. Светлината е пластично средство, което позволява на зрителя да се потопи в идеята на автора и пълноценно да се наслади на естетическото послание, заложено от него.

Изложбата предполага и съпровождащи интерактивни визуални материали, онагледяващи процесите на създаване на основните произведения и техните възможни трансформации, като по този начин позволява по-задълбочено разбиране на творческите послания.

Заедно с това в междинните пространства като подкрепа и завършващ щрих на общата визия на изложбата, ще бъде разположена и колекция от авторски подвързии (дело на К. Борисова и Т. Гълов).

Предвижда се също така и възможна продажба на авторски принтове от двете колекции, участващи в изложбата.

 

Местоположение: Галерия ONE MONEV - улица "Иван Вазов" 14, София (ъгъла на улица "6-ти септември")

Още актуални изложби

Зареждане на …