post-title event-title Свилен БЛАЖЕВ, „Пейзаж“ – изложба в галерия НЮАНСno noПродължителност: 2015-12-02 - 2015-12-15

Свилен БЛАЖЕВ, „Пейзаж“ – изложба в галерия НЮАНС

Продължителност: -

Галерия НЮАНС

представя

Свилен Блажев

„Пейзаж“

2 декември – 15 декември 2015

На втори декември галерия  Нюанс, София ще събере почитатели и приятели на един от най-харесваните съвременни художници у нас-Свилен Блажев.С новата си изложба – „Пейзаж“ Свилен Блажев ни представя три насоки в творческите си търсения по отношение на пейзажа. Обособени като три цикъла  –  Южни пейзажи,  Северни морета и природни картини от Ханджоу в Китай, те свидетелстват за силния заряд на автора  – да експериментира в нови насоки и да достига нови измерения на картинното внушение.

Разнообразието от настроения, стилови и композиционни похвати,  които представените произведения носят в себе си, създава определена динамичност на експозицията. От яркия, наситен колорит и светлите проблясъци, през сдържано сиво и бяло, до откровено графичното, тези естетически издържани творби създават усещане за аромата на горещ гръцки следобед,  дъх на море и мистични преживявания.

За пейзажната живопис на Свилен Блажев, изкуствоведа Ружа Маринска пише : „Взети от видяното, тези пейзажи на Свилен Блажев всъщност изразяват скритото, невидимото – неговата чувствителност и природата на реакцията му“. И ако искате да видите и откриете невидимите емоции, които вълнуват един от най-известните съвременни автори у нас, заповядайте в галерия Нюанс.

Местоположение: Галерия НЮАНС - Ул. Иван Денкоглу No 42, София

Още актуални изложби

Зареждане на …