post-title event-title „Там някъде…“ – изложба на Димитър Петров в галерия НЮАНСno noПродължителност: 2019-04-16 - 2019-05-04

„Там някъде…“ – изложба на Димитър Петров в галерия НЮАНС

Продължителност: -

Галерия НЮАНС

представя

Димитър Петров

„Там някъде…“

изложба, живопис

16 април – 4 май 2019

Откриване: 16ти април, 18:30ч. – ул. Иван Денкоглу 42, София

 

Творческият цикъл “Там някъде” е част от търсенето и откриването на нови имагинерни пространства. Платната на Димитър Петров лесно събуждат асоциациии за несъществувало до сега, изцяло ново място, което същевременно е сродено и с познатата ни матералност. Чрез почти абстрактния си визуален език, художникът изгражда един съновен, освободен от ограниченията на реалността свят, убежище за лични чуства и терзния, но също така и приканващ зрителя да се почувства част от него. Работа на Димитър Петров е обвързана с големият въпрос за човека и неговото място в космоса, чрез нея той картографира вътрешни пространства. Живописта му е сетивна, чрез цветовете и композициите той създава алюзия, която да провокира определено усещане. Чрез резките си, понякога безсрамни противопоставяния на цвета и формата, той с младежка дързост заявява просторите на въображението.

Димитър Петров е завършил стенопис, в  характерните за работата му наслоявания и отнемания деликатно се прокрадва неизменната му свързаност с нея. “Там някъде” е поредната крачка в творческия път на един художник, който отдавна е намерил себе си като творец и върви в една напълно осъзната посока.

 

 

Местоположение: Галерия НЮАНС - ул. Иван Денкоглу 42, София

Още актуални изложби

Зареждане на …